Tűt rejtett a kolbászba az állatkínzó

Brutális állatkínzás történt Győrben, gombostűket rejtettek egy csalinak kitett kolbászdarabba. Szerencsére a gazda időben észrevette a bajt. Két kolbászdarabbal összesen öt gombostű került egy győri kutya gyomrába. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Gyönyörű fehér argentin dog Ramon, több rangos versenyen is helyezéseket ért el, kiváló ebnek tartják, írja a Kisalföld.hu.

Áprilisban költöztünk ide, a kutya azóta nem szível egy embert, mondta a Kisalföldnek Steingart Zoltán, a gazda. – Az illető elég furcsa körülmények között él. Ramon mindig vadul ugat, ha megérzi, hogy jön, irritálja.

Steingart Zoltán elmondása szerint igyekezett az áldatlan állapotokat megszüntetni, a kerítést nádszőnyeggel borította be, a kutyát kennelbe zárta, beengedte a házba.  Átmeneti békességet hoztak az intézkedései.

December kilencedikén este kint voltam a kutyával. Láttam, hogy Ramon valamit felvett a földről és mohón lenyelte. Akkor találtam egy kolbászdarabot, amibe gombostűket szúrtak.

Másfél óra múlva már orvosnál voltak, ahol a röntgen egyértelműen kimutatta, hogy 5 gombostű is a kutya gyomrában van. Kapott egy injekciót, amitől egyben kihányta a kolbászokat. Ez sem volt veszélytelen, de szerencsére nem lett baj.

A gazda szerint életveszélyben volt a kutya, ezért feljelentést tett a rendőrségen. Nem tudja, ki lehetett, de sejtése szerint valaki olyan, aki a környéken élhet és így akarta elhallgattatni Ramont.

A rendőrség tájékoztatása szerint a feljelentés alapján állatkínzás gyanúja miatt indult nyomozás, ismeretlen  tettes ellen.

Nem ez volt az első győri gombostűs próbálkozás

Mint egy hónapja az Index beszámolt róla, egy kutyáját sétáltató nő sajtdarabba szurkált gombostűket vett észre egy győri utcán. A Vadvirág utcában Ménfőcsanakon (Győr egyik városrészében) esti megszokott sétájukat tartották, amikor a nő észrevette, hogy a kutya kicsit lemaradt és valamit elkezdett szimatolni.

„Lehajoltam és egy egészen kicsi sajtdarabot találtam, ami tele volt szurkálva gombostűkkel. Úgy láttam, a kutya nem nyelt le semmit, de a biztonság kedvéért másnap elvittem orvoshoz, ahol megröntgenezték. Ez mutatta ki, hogy egy tű mégis a szervezetébe került” – mondta a nő a lapnak. A hegyes kis fémeket végül szerencsésen kiszarta az eb.

Forrás: Index