Több száz gyermek kapott cipősdoboz-ajándékot

Sokan töltötték meg kedves ajándékokkal a színes csomagokat: a tizedik egri „Cipősdoboz akció” keretében összesen 300 gyermeknek tudott közös erővel örömöt szerezni  az Egri Baptista Gyülekezet.

Az Egerben és a térség számos településén működő missziós szolgálat segítségével 140 ajándékot juttattak el a rászoruló gyermekeknek. A verpeléti óvodával együttműködve 75 kisgyermek kapott ajándékot.

Az Egri Családsegítő Intézet által üzemeltetett két szociális intézménybe is vittek csomagokat, lelkes önkéntesek segítségével: a Szalapart utcában működő Közösségi Házban 35, a Családok átmeneti Otthonában pedig 22 apróság örülhetett a jó szándékú egriek által összeállított karácsonyi meglepetésnek. Az Egri Baptista Gyülekezet által végzett halmajugrai misszióban 13 Egerben pedig 15 cipősdoboz talált gazdára, emellett – más jellegű adománnyal – egy többszörösen is hátrányos helyzetben élő egri családnak is segítettek.

Photo 2015. 12. 15. 20 45 36  Photo 2015. 12. 15. 19 59 47

Nagy köszönet illeti a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárat, akik idén két gyűjtőpontot is a missziós szolgálat rendelkezésére bocsájtottak a Felnémeti és a Felsővárosi Fiókkönyvtárban.

A 2015-ös, jubileumi, egri akciót tehát 300 dobozzal, háromszáz apró gyermek örömével és boldogan, hálaadással zárta a . A tíz év alatt a Cipősdoboz akcióhoz csatlakozó egriek több mint 3700 rászoruló gyermeknek, sok száz családnak okoztak már örömet és tették szebbé a Megváltó érkezésének ünnepét. Igazi öröm és boldogság, hogy ennek a munkának szervezői, koordinálói lehetünk.