Szolnok–Eger döntő lesz a Magyar Kupában

Szolnok–Eger döntőt játszanak a férfi vízilabda Magyar Kupában. Az OSC megóvta ugyan a házigazda Egerrel szemben 5–4-re elveszített elődöntőt, de később visszavonta az óvást.

Az OSC–Eger mérkőzés negyedik negyedében történt egy páros kiállítás, Angyal Dániel és Decker Ádám ment ki. Miközben az egri Angyal úszott kifelé, Hosnyánszky Norbert be akart ugrani a kiállítási kötelek közé, ahol lehet cserélni, de a pályára ugrott be, s úgy úszott vissza a helyére.

Ez tisztán látszik a televíziós felvételeken, ezért az OSC megóvta az 5–4-re elveszített kupaelődöntőt, később azonban visszavonta azt.

AZ MVLSZ KÖZLEMÉNYE AZ ÜGYBEN

A 2015. december 12-én lejátszott A Híd OSC Újbuda–ZF-Eger BENU férfi Magyar Kupa elődöntőjében, a negyedik negyedben 18.34-kor műhiba történt, ami miatt az OSC óvást nyújtott be.

Az A Híd OSC Újbuda óvása jogos és alapos, de az idő rövidségére tekintettel valamint a BENU Magyar Kupa színvonalának megtartása érdekében, az óvást Apáthy Endre az A Híd OSC Újbuda képviseletében visszavonta.

Az OSC ezen gesztusával a fair play szellemében járt el.

Az elődöntő első mérkőzésén a címvédő Szolnok simának tűnő győzelmet aratott a Szeged ellen, ám valójában a záró negyed előtt csak egy góllal vezetett.

A döntő vasárnap 16.30-kor kezdődik, bronzmérkőzést nem rendeznek.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, EGER
ELŐDÖNTŐ

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–SZEGED-DIAPOLO 9–5 (2–1, 4–2, 0–2, 3–0)
Eger, 300
néző. V: Marosvári, Németh András
SZOLNOK: DECKER A. – Varga Dénes 1, Sz. Mitrovics 1, Jansik D., Mezei, Madaras 1, Vámos 1. Csere: M. Alekszics 1, Gocics 1, Varga Dániel, Kis G. 1, YOUNGER 2, Fülöp. Edző:Cseh Sándor
SZEGED: MEIXNER – Manhercz Á., Manhercz K. 1, Kunac, Sánta, Sedlmayer, Kiss Cs. 1.Csere: Varga II Zs., SEMAN 1, Pellei F. 1, Chilkó 1, Palotás G. Edző: Varga Péter
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Komolyan vettük a meccset, és nem is játszottunk annyira rosszul, csak a harmadik negyedtől kezdve nem lőttük be a helyzeteinket, a Szeged pedig jól vízilabdázott, és bejöttek a megoldásai. Jó meccs volt, nyilván ennél többet kell nyújtani a jövőben, akár már vasárnap is.
Varga Péter: – Vegyes érzéseim vannak, hiányérzet van bennem. Óriásit léptünk előre a keddi nagy különbségű vereség óta, a most mutatott harcos játék az, amit nekünk mindig nyújtani kell, bárki ellen is játsszunk. Az utolsó negyedben támadtunk a döntetlenért, ha tudunk egyenlíteni, talán másként alakulhat a meccs, emiatt van a hiányérzet.

ZF-EGER–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 5–4 (4–1, 0–0, 0–2, 1–1)
Eger, 800
néző. V: Molnár T., Csanádi
EGER: B. MITROVICS – Milos Csuk 1, ERDÉLYI 1, Csucskovics, Bedő, Vapenszki, Lőrincz.Csere: Hosnyánszky, Angyal 1, Szivós M., BIROS P. 2
OSC: Bisztritsányi – Salamon F. 1, HEGEDÜS G. 1, Gór-Nagy, Kovács Gábor, Drasko Brguljan, Graham. Csere: Juhász Zs., Decker Á., BÁTORI 2
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 11/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Lőrincz (21. p.), Angyal (26. p.), Bátori (27. p.), Kovács Gábor (31. p.)

MESTERMÉRLEG

DABROWSKI NORBERT, az Eger edzője: – Ha tudnám, hogy négy nulla után miért nem sikerült magabiztosan győzni, akkor körülbelül nyolc három lett volna a találkozó, nem tudom a pontos okot. Illetve van sejtésem, de azt nem mondom el. Négy nullánál volt egy ziccere Erdélyi Balázsnak, hozzáértek a kezéhez, megállt a gólvonalon a labda, ezeket a helyzeteket kell belőni, hogy eldönts egy meccset. Az látszott, hogy a védekezésünkkel nincs gond. Hogy mi döntött? Biros Peti felállt a végén és gólt lőtt. Néha ennyire egyszerű az egész. Persze ehhez kellett egy csapat is, amely így védekezett négy negyeden keresztül. Elismerésem az OSC-nek, megmutatta ismét az erejét.

VINCZE BALÁZS, az OSC edzője: – Nulla négy után elkezdtük azt játszani, amit az első másodperctől kezdve szerettünk volna, hogy minél kevesebb lefordulást engedélyezzünk az Egernek és zártan védekezzünk. Onnantól valósítottuk meg ezt, a második negyed nulla nullája nagyon jó eredmény volt az egy négyes első után, úgy kellett volna kezdeni a meccset. Volt egy döntő szituáció a végjátékban, egy emberelőny, amit jól megjátszottunk, majd nagy védéssel hárított az Eger kapusa, aztán az ellenfél belőtte a forgatókönyv szerint járó emberelőnyét. Az is számított, hogy elő tudott szedni egy olyan játékost, aki ebben a helyzetben magabiztos tudott lenni, ő Biros Péter. Le a kalappal mindkét csapat előtt, pontosan olyan meccset vívtak, amilyennek lennie kell egy Magyar Kupa-elődöntőnek.

Forrás: Nemzeti Sport