Százötven millió forintból felújították az egri gyermekotthont

Csaknem 150 millió forintos beruházással, európai uniós támogatással korszerűsítették az Egri Gyermekotthont és Fogyatékosok Otthonát – közölte a a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.

A közlemény szerint a Széchenyi 2020 program keretében megvalósult energetikai korszerűsítés során többi között az intézmény homlokzata, a lapos tetős épületszerkezetek, valamint a külső nyílászárók újultak meg. A projekt célja az volt, hogy jelentősen javuljon az intézmény energiahatékonysága és a gondozottaknak jobb környezetet teremtsenek mind a bentlakáshoz, mind az önálló életre felkészítő fejlesztéshez.

A beruházásnak köszönhetően évente várhatóan több mint 50 százalékkal csökken az intézmény energiafogyasztása.

Az Egri Gyermekotthon és Fogyatékosok Otthona integrált intézményként különleges gyermekotthonként, fogyatékos emberek otthonaként, ápoló-gondozó lakóotthonaként, valamint fogyatékkal élők nappali intézményeként 160 embernek biztosít ápolást.

Az intézmény különös hangsúlyt fektet a Pető-féle konduktív terápiára, a korai fejlesztésre, fejlesztő foglalkoztatásra, magántanulók oktatási feltételeinek biztosítására, valamint mentálhigiéniés csoporttal, illetve intézményen kívüli fejlesztő programokkal segíti a gondozottak fejlődését – áll a közleményben.

Forrás: MTI/EH