Snowboard: hát persze, hogy egri a legjobb!

A Magyar Snowboard Szövetség elnöksége megválasztotta a 2015-ös Év Sportolóit. Az elbírálás alapja a sportolók 2014-2015-ös téli szezonban nyújtott teljesítménye volt.

 

Eredményeik és fejlődésük figyelembe vételével az elnökség az alábbi sportolókat választotta az Év Sportolójának:

Snowboard Freestyle női kategóriában az egri Gyarmati Anna „Panka” lett az első, aki a kreischbergi FIS Snowboard Világbajnokságon döntőbe jutott, ahol sérülés miatt a 6. helyen zárt. Ez a valaha volt legjobb magyar eredmény havas sport világversenyén.

Snowboard Freestyle férfi kategóriában: Fricz Botond, a 15éves kecskeméti tehetség, aki a 2015-ös World Rookie Finals versenyen 8. helyet szerzett és elnyerte a QParksTour 2015-ös bajnoki címét. Számos korosztályos nemzetközi versenyen állhatott a dobogó legfelső fokára.

Snowboard Alpin férfi kategóriában: Pátkai Marcell, aki a világbajnokságon elszenvedett csuklótörése után a szezon végi osztrák bajnokságon parallel óriás-műlesiklásban 7. helyet szerzett, ami az elmúlt évtized legjobb alpin hódeszkás eredménye nemzetközi versenyen.

Snowboardkrossz női kategóriában: Fehér Zsófia, aki a Yabuliban rendezett FIS Junior Világbajnokságon képviselte egyedüli női snowboardosként hazánkat.

Snowboardkrossz férfi kategóriában: Csillag Dávid, aki a Yabuliban rendezett FIS Junior Világbajnokságon képviselte hazánkat, valamint erős nemzetközi mezőnyben ér el egyre biztatóbb eredményeket korosztályában.

Freeride női kategóriában: Kőszegi Kinga, aki a 2014-15-ös idényben is remekül szerepelt a Naturelle Freeride Bajnokságban.

Freeride férfi kategóriában: Szkalák Gergely, aki a 2014-2015-ös Freeride World Qualifier versenyein teljesített a hazai körülményekhez képest kiválóan.

Az év női felfedezettje: Hollósy Laura, aki a 2015-ös Snowboard Diákolimpián tűnt fel, majd a Murauban rendezett XXIII. Snowboard Magyar Bajnokságon parallel szlalomban és óriás-műlesiklásban is magyar bajnoki címet szerzett a 18 év alatti korosztályban.

Az év férfi felfedezettje: Borsos Gergő, aki megnyerte a 2015-ös Snowboard Diákolimpiát, majd a Murauban rendezett XXIII. Snowboard Magyar Bajnokságon parallel óriás-műlesiklásban magyar bajnoki címet szerzett a felnőtt amatőrök között.

Magyar Snowboard Szövetség
A hazai snowboard egyesületeket tömörítő, 1993-ban alapított szervezet, melynek célja a versenysport koordinálása és a snowboardsport népszerűsítése a legszélesebb körökben. A profi és amatőr sportolók támogatása mellett kiemelt feladatának tekinti a snowboard tömegsporttá történő fejlesztését és az utánpótlás-nevelést.