Pro Agria díjjal tüntették ki városunk művészeit

A díjakat a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett díszünnepségen adta át Habis László polgármester a Gárdonyi Géza Színházban.

A művészeti életben végzett kiemelkedő munkásságáért Pro Agria szakmai díjat vehetett át Hegyesi Hudik Margit énekművész, Réti Árpád színművész, valamint Popovits Zoltán szobrászművész. A közgyűlés „Kiváló Munkáért” kitüntetésben részesítette Albach Anettet, az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye csoportvezetőjét.

Az önkormányzat idén is meghirdette irodalmi pályázatát alsó-, közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulói számára vers-próza, tanulmány-publicisztika és esszé műfajokban. A díszünnepségen a Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Tagiskola, a Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium diákjait és az Eszterházy Károly Főiskola hallgatóit díjazták kiemelkedő pályaműveikért.

Az ünnepség folytatásaként a Gárdonyi Géza Színház társulata jeleneteket adott elő A kis herceg történet sok dallal c. produkciójából, amelynek január 22-én volt az ősbemutatója.

Írta: Keller Richárd

Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert