Össze­zárva csa­lá­dod­dal: Tú­lé­lő­cso­mag a ka­rá­cso­nyi nehéz na­pokra

Ka­rá­csony­kor össze­jön a csa­lád, ilyen­kor min­denki bé­kes­ségre és sze­re­tetre vá­gyik. El­vi­leg. Sok­szor azon­ban egy­más agyára men­nek a csa­lád­ta­gok, s épp az ün­ne­pek alatt tör ki ott­hon a leg­na­gyobb bot­rány. De nem kell fel­tét­le­nül meg­őrülni, fi­gyelj!

Minden évben alig várod, hogy elérkezzen a karácsony, a meghitt családi együttlétek  ünnepe.Az egész éves rohanás és túlfeszített munkatempó után jól esik a pihenés és az önfeledt beszélgetés a rokonokkal. Egy darabig.

(Fotó:Pinterest)

Gyakran előfordul, hogy az örömteli együttlétnek induló karácsonyi “családozás” közben felszínre kerülnek a régi ellentétek, és robban a bomba. Ahhoz, hogy vita nélkül teljen az év vége alkalmazd ünnepi túlélőcsomagunkat!

Lépj tovább!

Miután megszólalt az esti csengettyű és átadtátok az ajándékokat, elindulhat lefelé a lejtőn az ünnepi hangulat. Sokan jól titkolják csalódottságukat az ajándékok láttán, míg mások hangot adnak az nemtetszésüknek. Azonban ilyenkor jobb, ha semmit nem veszel véresen komolyan. Ne is halld meg a becsmérlő szavakat!

(Fotó:Pinterest)

Ha a számonkérésre egy poénnal válaszolsz, jobban telik majd az est hátralevő része.

A benned fokozatosan növekvő feszültség leküzdéséhez pedig mozogj minél többet. Az edzéseket ne hagyd ki csak azért, mert karácsony van.

Relaxálj!

Sokan nem hisznek ebben, pedig működik. A legnagyobb zsivajban is el tudsz merülni a saját kis belső világodban. Csak hunyd le a szemed és csald elő az elmédből az örömteli gondolatokat. 10 perc múlva nyoma sincs az idegességednek.

(Fotó:Pinterest) (Fotó: 123RF)

Készíts sorrendet!

Az ünnep nem a megfelelésről szól, akkor sem, ha te ezt évek óta így érzed. Ne próbálj meg mindenkinek a kedvében járni, mert nem fog sikerülni! A vacsoraasztal köré eltérő mentalitású és vérmérsékletű emberek ülnek. Ne te legyél a hullámtörő. Állíts fel még jóval a rokonok érkezése előtt egy fontossági sorrendet. Ha gyermek is van a családban, akkor az ő öröme legyen a legfontosabb!Egy  nézeteltérés ne rombolja le a kicsik karácsonyról alkotott mesevilágát.

Eközben a címlapon

(Fotó:Pinterest) (Fotó: 123RF)

Mondj nemet!

A háromnapos összezártságban szinte elkerülhetetlenül előkerülnek mélyen gyökerező családi problémák. Ezeket semmiképpen se a fenyő árnyékában próbáljátok megoldani. Ha szeretnéd megelőzni a kirobbanó botrányt, akkor vonulj félre az épp zúgolódó rokonnal és egy külön szobában, csendben próbáljatok meg dűlőre jutni. A legjobb, ha a hosszú magánbeszélgetéseket átteszitek az új évre.

Forrás: Ripost