Nem tudja, mennyi pótlék jár Önnek? Segítünk

Mi az az alapbér és milyen bérpótlékok vannak? Mikor jár délutáni és mikor éjszakai pótlék? Mennyi jár ügyelet és készenlét esetén? Meddig kell megérkeznie a fizetésnek? Lehet azt kérni készpénzben is? Hasznos munkajogi kisokos munkavállalóknak, de akár munkáltatóknak is.
 

A munka törvénykönyve hatályos szabályai alapján az elvégzett munkáért munkabér jár, amelyet alapbérre és bérpótlékokra lehet osztani. Az alapbér kétféleképpen határozható meg, egyrészt – ha nincs külön rendelkezés a munkaszerződésben – időbérként, vagyis például napi nyolc órában, azaz teljes munkaidőben, heti 40 és havi körülbelül 160 órában. Az alapbért úgy kell megállapítani, hogy elérje a mindenkori jogszabályokba foglalt minimálbért, illetve garantált bérminimumot, középfokú iskolai végzettséghez kötött pozíciók esetén. A bruttó minimálbér 111 ezer (nettó 73.815) forint, a garantált bérminimum pedig 129 ezer (nettó 85.785) forint 2016-ban.

A másik lehetőség, hogy a munkabért nem tisztán időbérként állapítja meg a munkaadó, hanem teljesítménytényezőt is alkalmaz. Ha teljesítménybért állapítanak meg, akkor teljesítménytényezőt is hozzá kell rendelni, objektív alapon, vagyis csak olyat lehet elvárni, amely teljesíthető az adott munkaidőben – magyarázta Cselédi Zsolt munkajogász, az Oppenheim Ügyvédi Iroda munkatársa a Kossuth rádió Napközben című műsorában.

Amikor mások pihennek 

A bérpótlék az alapbéren felüli juttatás. Ha a jogszabály valamilyen időszakra bérpótlék fizetését írja elő, akkor nemcsak a bérpótlék jár, hanem az alapbér arra az időszakra eső időarányos része is – hívta fel a figyelmet. Az egyik legfontosabb bérpótlék a vasárnapi pótlék: a kereskedelmi szektorban vasárnap 50 százalékos bérpótlék jár, illetve egyéb feltételek teljesülése esetén még plusz 50 százalék is lehet. Ez vonatkozik a munkaszüneti napon történő munkavégzésre is, amikor szintén 100 százalék jár – sorolta.

Többet lehet keresni délután és éjszaka

Ha a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja rendszeresen változik, vagyis valaki műszakos munkát végez, akkor a 18 és 6 óra közötti időtartamban műszakpótlék jár neki, aminek mértéke 30 százalék. Az éjszakai pótlék 22 és 6 óra között jár, mértéke 15 százalék – fűzte hozzá.

Túlórára és ügyeletre is pluszpénz jár 

Fontos bérpótlék a rendkívüli munkavégzéséért járó, vagyis a túlórapótlék. Csak akkor jár, ha a törvény definíciója alapján az idő tényleg rendkívüli munkavégzésnek minősül. Az alap 50 százalék, heti beosztás szerinti pihenőnapon pedig 100 százalék. Előbbit szabadidővel is lehet pótolni, illetve a 100 százalékból 50 százalékot is lehet csinálni, ha a rendkívüli munkavégzés mértékével megegyező mértékű szabadidőt is biztosít a munkáltató – mutatott rá a munkajogász.

Ügyelet esetén 20, készenlétkor pedig 40 százalékos bérpótlék jár. Mindkét esetre igaz, hogy ha ténylegesen munkát végez a munkavállaló, akkor azt az időt munkabérrel is honorálni kell, és ha az ügyelet alatt nem megállapítható, mennyi munkát végzett, akkor 50 százalékos bérpótlék jár – tette hozzá Cselédi Zsolt.

Forrás: Kossuth Rádió – Napközben