Nem fogja elhinni, de jön a hó

Többnyire borult, párás, tartósan ködös idő várható. 2016 első napjára havat jeleznek előre a meteorológusok.

Karácsony másnapján az ország nagyobb részén többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idő lesz, de a Dunántúlon nagyobb területen derült, napos idő várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Számottevő csapadék nem lesz, néhol azonban szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak keleten élénkülhet meg a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között alakul, de a tartósan ködös tájakon hidegebb lesz, az Alpokalján pedig kissé melegebb is lehet. Késő este 1, 5 fok várható. Január elsején jön a hó a meteorológusok szerint.

Figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területén szombat éjfélig: továbbra is sokfelé lehet ködre, korlátozott látástávolságra számítani. Napközben általában szűnni kezd a köd, kissé kitisztul az idő, majd napnyugta után ismét romlani kezdenek a látási viszonyok.

Front nem éri el térségünket. Főleg a nyugati, északnyugati megyékben előfordulnak napos körzetek, illetve időszakok, hazánk nagy részén azonban borongós, lehangoló, szürke időre van kilátás. Gondoskodjunk szervezetünk D-vitamin-pótlásáról! Az enyhe, sok helyütt nyirkos időben gyorsabban terjednek a cseppfertőzések is, így az immunrendszerünk megfelelő karbantartására is ügyeljünk! Lehetőleg vitaminokban, tápanyagokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket is fogyasszunk a karácsonyi menü mellett.

Forrás: MNO