Lassan már csak fizetős parkolók lesznek Egerben

Mint ismert 2016. január elsejétől újabb fizetős parkolóövezeteket vezetett be az egri önkormányzat, megmutatjuk neked melyek azok.

 

Most már fizetni kell a Frank Tivadar utcában, a Szvorényi utca teljes szakaszán és fizetőssé vált a Bitskey Aladár Uszoda előtti, eddig egyébként, ingyenes parkoló. Szintén dobálhatod az aprót az automatákba a Sertekapu utca, Vitkovics utca és a Kovács János utca által határolt területen is. Ezeken a helyeken 280 forintot kell csengetned óránként a várakozásért. Annyi jó hír azért van, hogy a Bitskey Aladár Uszoda előtti parkolóhelyeket, díjmentes parkolójegy megváltásával ingyen várakozhatsz 15 percig.

parkolózónák_eger

A Tárkányi Béla utcai parkolót, és a Végvári vitézek terén kijelölt parkolókat kedvezményes lakossági bérlettel használhatják az ott lakók. Ehhez hasonlóan, az Eszterházy téren is bérlettel lehet parkolni a főiskolára látogatóknak. Nemcsak bővülés, összevonás is történik: összevonják az I. övezetet és a kiemelt övezetet, amelyeknek a díja egyébként is megegyezett.

Ami pedig a havi és éves bérletárakat illeti, a kiemelt övezeti díjak maradnak hatályban. Azokat az engedélyeket, amelyek kedvezményes parkolásra jogosítják fel a gépkocsivezetőket, a lejáratuk után öt munkanapon belül le kell adni, vagy pedig meg kell újíttatni. Az éves bérletek mindig az adott év első napjától a következő év január 15-ig érvényesek.

Mi szóltunk: lassan már tényleg elfogynak az ingyenes parkolók Egerben.

Írta: Szabó Katalin