Kutyahideg lesz és támad a hó

Ma este már számíthatunk hózáporokra, holnap hajnalra pedig jelentősen elhűl a levegő.

Ma eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, az északnyugati megyék kivételével többfelé valószínű csapadék: északon, északkeleten hó, délen, délkeleten a kezdeti esőt többfelé havas eső, hó válthatja fel. A déli óráktól nyugat felől szakadozik a felhőzet, egyre inkább keleten lehet csapadék, estefelé északnyugaton azonban néhol hózápor kialakulhat. A megélénkülő északnyugati szelet főleg a Dunántúl északi részein kísérik erős lökések. A legmagasabb hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. Késő estére -4, + 1 fok közé hűl le a levegő.
Szombaton eleinte gyengén vagy változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, majd délkeleten felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Az ország legnagyobb részén nem valószínű csapadék, csak néhol lehet hózápor. Az északi szél megélénkül, többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyobbrészt 0 és -6 fok között várható, de északon-északkeleten ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.
Vasárnap nagyobbrészt erősen felhős idő várható, de északnyugaton szakadozottabb lesz a felhőzet. Elvétve – elsősorban délkeleten – kisebb havazás, hózápor előfordulhat. Az északi szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul.
Forrás: MET