Jelentős mennyiségű hó csaphat le az országra

Hétfőn napközben mindenütt megvastagszik a felhőzet, de északkeleten délelőtt lehet néhány órás szűrt napsütés.

Délnyugat felől egyre többfelé havazás kezdődik, amely az északkeleti megyéket csak a nap második felében éri el. A legtöbb helyen néhány centiméter friss hó valószínű, a délnyugati határvidéken azonban jelentősebb mennyiség is hullhat. A többfelé élénk délkeleti szelet a Dunántúlon és a középső megyékben erős lökések kísérhetik, a szél helyenként hordhatja a havat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –6 és –12 fok között alakul, de a kezdetben gyengén felhős, szélvédett helyeken –12, sőt –16 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet –1 és –6 fok között alakul.

Kilátások keddtől péntekig

A borult időszakokat rövid ideig tartó naposabb periódusok tarkítják majd. Több alkalommal várható csapadék, amely vegyes halmazállapotú lesz: északon havazás, havas eső, délen főleg havas eső, ónos eső valószínű, de átmenetileg itt is lehet havazás. Az időszak vége felé egyre inkább eső is várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte általában –2 és –7, az időszak végén –4 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti –3-+2 fokról péntekre +3 és +8 fok közé emelkedik.

Forrás: MNO