Erdő Péter szenteste a családokat a szent család oltalmába ajánlja

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten és Esztergomban tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a budapesti Szent István-bazilikában mutatja be az éjféli szentmisét. Péntek délelőtt Erdő Péter az esztergomi bazilikában celebrál ünnepi szentmisét, szombaton pedig a hallássérültek szentmiséjét tartja a budapesti piarista Kalazanci Szent József kápolnában. Vasárnap délelőtt a Szent István-bazilikában celebrál szentmisét, amelyen a családokat a szent család oltalmába ajánlja.

Veres András szombathelyi megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a szombathelyi székesegyházban ma éjfélkor és péntek délelőtt tart karácsonyi ünnepi szentmisét.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke pénteken reggel és délelőtt úrvacsorával egybekötött istentiszteleten hirdet igét Budapesten, a Budahegyvidéki Református Templomban.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján délelőtt tart úrvacsorás istentiszteletet a fővárosi Deák téri evangélikus templomban.

A kiemelt képen Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete ajándékot ad át a Gyermekek a gyermekekért elnevezésű karácsonyi rendezvényen Budapesten, a Magyar Szentek templomában 2015. december 22-én. A gyermekek által összeállított, a szeretetszolgálat által kiegészített ajándékcsomagokat országszerte a karácsony előtti napokban osztják szét a rászorulóknak az egyházmegyei karitász csoportok munkatársai.

Forrás: 24-hu