A mai napot kell túlélni, aztán jön az enyhülés

Pár nap múlva már éjszaka sem lesznek mínuszok – ígéri a Köpönyeg.hu.

Szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Reggel a déli országrészben eső, havas eső várható. Napközben többfelé lehet csapadék, mely egyre inkább hó lesz, de a Tiszántúl déli felén inkább eső formájában hull. Az északi, északkeleti szél megélénkül. Az ország északi felén még fagypont alatt, délen már +1, +2 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a nap első felében marad a borús idő, és a délkeleti tájakon még szórványosan lehet hó, havas eső. Déltől csökken a felhőzet és előbukkan a nap. +2 fok köré enyhül a hideg. Melegfronti hatás kezdődik.
Pénteken a reggeli és az esti órákban erősen felhős lesz az ég, és ekkor több helyen lehet eső, északkeleten ónos eső is eshet. Napközben átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben, kevés napsütéssel. 1 és 7 fok között alakul a csúcsérték – sehol sem fogad majd az országban olyan kép, mint az alábbi.
Szombaton a hajnali eső után reggel csökken, délutántól aztán ismét megnövekszik a felhőzet. Estétől kiadós esőzés kezdődik. +4 fok körüli értékeket mérhetünk délután.
Vasárnap és hétfőn borongós idő lesz, sokfelé jelentős mennyiségű esővel, záporesővel. Gyakran lesz erős, olykor viharos a szél. Enyhe időre van kilátás.
Forrás: vs.hu