Ki szurkol velünk a megyei strandröplabda bajnokságon Egerben?

A döntésre, hogy Budapest rendezheti-e a 2024-es nyári olimpiát még várnunk kell, de hogy annak egyik hivatalos számából, a strandröplabdából nyáron ízelítőt kaphatnak az egriek szinte biztos. A Gárdonyi téri előkészületek legalábbis erről tanúskodnak.

Fotó: Keller Richárd
Gárdonyi páholyból gyönyörködhet majd a röpislányokban nyáron – Fotó: Keller Richárd

Készítettünk pár paparazzi fotót mi is szerdán a Gárdonyi téren, miután az Egri Ügyek szemfülesen kiszimatolta, hogy valami nagy és izgalmas dolog készül ott, ugyanis rengeteg homokot halmoztak fel a placcon.

Ők ebből arra következtettek, hogy a patak közelsége miatt Eger történetének első beach-ét alakítják ki honatyáink hamarosan, de mi úgy gondoljuk, ezúttal a portál megfeledkezett a magyar valóságról.

Merthogy hazánknak igencsak sport-fixációs, ha úgy tetszik, sportcentrikus agyberendezésű vezetősége van, úgyhogy holmi céltalan, hedonista élvezeteket szolgáló fejlesztés (pölö: bííícs) kizárva.

Mivel helyszűke miatt a stadionépítés kilőve, szerintünk strandröplabda-pálya készül, ahol nyáron minimum megyei, de később akár világbajnokságot is lehet rendezni. Talán még a 2024-es nyári olimpia strandröpis selejtezőinek is otthont ad majd Eger. Mielőtt azonban izzadt testű, homokban fetrengő bombanőkről álmodoznánk, mint a fotón Gárdonyi (lásd fent), azé’ megkérdezzük majd az önkormányzatot, hogy kinek és meddig kellett volna elszállítania a téli “gyermekkori-pálya” igencsak csúnyácska maradványait.

Fotó: Keller Richárd

Fotó: Keller Richárd

Fotó: Keller Richárd

strandroplabda_gardonyi02