Fejlesztések a várban

Elkészült a Török kert várfala, a Fegyvertár és végig lehet sétálni a megújult várfalsétányon is – csak néhány az Egri Várban az utóbbi időszakban végrehajtott fejlesztésekből. A projektzáró rendezvényen elhangzott: tovább folytatódik a várban a munka.

A projektzáró rendezvényen Habis László polgármester kiemelte: az utóbbi idők egyik legjelentősebbike a várban folyó munka.

Uniós támogatással már megújult a Szép-bástya, felújítottak egy 400 éve nem használt kazamata szakaszt, a várfalsétány új kialakítása pedig még városszerkezeti jelentőséggel bír – tette hozza Habis László.

Vitályos Eszter, uniós fejlesztésekért felelős államtitkár a hős egri várvédők hagyatékát idézte fel, hozzátéve, hogy most már nemcsak a múlt, de a jelen fejlesztései miatt is sokak figyelme Egerre irányul.

Az átépítések mellett – a remények szerint – sok technikai újdonság is növeli majd a vár látogatottságát, de a fejlesztések közel sem értek véget.

Berecz Mátyás, múzeumigazgató szerint több mint 3 évtizedes tetszhalotti állapot után néhány éve megindult és töretlenül folytatódik is a munka a várban.

Egy kormányzati döntésnek köszönhetően, hat millárd forintból rekonstruálhatjuk Dobó István egykori várát – fogalmazott Berecz Mátyás.

A Dobó István Vármúzeum több funkciót ellát Egerben, ennek megfelelően sokrétű fejlesztést terveznek a jövőben is.

Forrás: tveger.hu