Emelkedőn az egri kórház

A Markhot Ferenc Kórház az utóbbi időben jópár nagyszabású fejlesztésterv megvalósításán esett át, melyek az intézmény hatékonyságát hivatottak növelni, illetve kívülről és belülről egyaránt kevésbé elmaradottabbá tenni.

chart_2.jpg

A beruházás egyik projektje például a régi, elavult épületek teljes ledózerolása és átalakítása. Az építkezés még javában folyik, de már vannak látható jelei a fejlődésnek és a felújításnak.

tveger2.jpg

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról is, hogy a beruházás kiterjed bizonyos kórházi műszerek beszerzésére is (műtő felszerelések, röntgen készülékek, ultrahang, CT- és MR – berendezés), közel hatmilliárd forint értékben. Ezen felül az új, háromszintes technológiai tömbben több osztály is helyet kap majd: sürgősségi betegellátó osztály, a központi intenzív és aneszteziológiai osztály, a központi laboratórium és a sterilizáló és higiéniai osztály, továbbá az új műtőblokk, a csecsemő- és gyermekosztály, a gyermek sürgősségi ambulancia, a dokumentációs és informatikai osztály.

A kórház közleményében az idei év elején az áll, hogy az intézmény magas összegű támogatásban részesült az E-alap maradványaiból, mely összeg az országos átlagot is meghaladja. Ugyan még így is csak a 8. helyen áll a megyei kórházak között, de a 95 millió forintból, melyet kapott, jelentősen megrövidül a várólista különböző beavatkozások esetében.

1_1.jpg

Rövidebb lett a várakozási idő például a térdprotézis-műtétek esetében, de jelentősen csökkent az a csípőprotézisek esetében is. Átlagosan az eddig hét éves előjegyzés kettő évre csökkent.

varolista1.jpg

Ezen felül a kórházi tartozás is csökkent, mely a 2014-es 700 millió forint tartozáshoz képest 2015-re180 millióra csökkent.

euro.jpg

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!