Cseh Laci olyan Egernek, mint a Hungaroring Budapestnek

Nem kap elég nyilvánosságot, hogy Cseh Laci az egri klub versenyzője – jelentette ki Császár Zoltán, független képviselő a múlt heti egri közgyűlésen. “Mit nem mond az a képviselő” rovatunk következik.

Hadd legyünk kicsit elfogultak: mi tiszteljük, és “szeressük” kiváló bajnokunkat (örülünk, hogy van nekünk), úgyhogy most megvédjük, már ha egyáltalán szükség van rá.

Talán nemcsak magam nevében beszélek, de Császár Zoltán képviselő, nekünk “eccerű” médiamunkásoknak a megmentőnk. Ugyanis amikor már laptop felé görnyedve épp bealudnánk a monoton-maraton egri közgyűléseken, ő Colombo módjára, ráncolt homlokkal, halántékra tett kézzel, “ööö, csak még egy kérdés” közbeszúrással, szót kér. Ilyenkor mint egy friss szellő vidám, várakozással teli derű szalad végig az újságírói padsoron. Csak hátradőlünk, és élvezzük a sok humorral, iróniával fűszerezett felszólalást.

Múlt héten azonban nem örültünk annyira az egyik inkább be, mint felszólalásának. Bár most is volt két jó megvillanása (kezdeményezte hogy legyen Gül baba kertje az egri várban, illetve kijelentette, hogy orgonás misére fizet be a Bazilikába, ha az egriek “ingyen futkározhatnak egészség szempontból” rekortán futópályán), de az már annyira nem tetszett nekünk, hogy közvetlenül vagy közvetve megpiszkálgatta kicsit egri büszkeségünket Cseh Lacit.

Persze legyünk igazságosak: nem fejtette ki pontosan, mit ért azalatt:  nem kap elég nyilvánosságot, hogy Cseh Laci az egri klub versenyzője.

Ez vajon mit jelenthet? Talán az önkormányzat nem költ reklámkampányra, hogy CSEH LÁSZLÓ=EGER, esetleg Laci nem hangoztatja orrba-szájba, hogy a mi fiunk? Ez utóbbi amúgyis elég röhejes és kivitelezhetetlen lenne, mondjuk egy futam után: Helló! Cseh László vagyok, épp most szereztem egy aranyat és egyébként Egerben edzek. Vagy: az utolsó 20 méteren kicsit elfáradt a karom, de nem gond, mert spártai, akarommondani egri vagyok.

Némi túlzással, de szerintünk Cseh László olyan Egernek, mint a Hungaroring Budapestnek. És bár a mogyoródi aszfaltcsíkkal, Lacival kapcsolatban is lehet ugyan arról polemizálni mennyire éri meg anyagilag a városnak (négymilla önkormányzati támogatás sok egy ilyen legendáért? Naná, hogy nem), de hosszú távon ahogy Budapest a Hungaroringgel, Eger  is nagyot nyer vele, főleg ha a “mi színeinkben” lesz olimpiai bajnok. Úgy legyen, ámen!

Pár cikk, ahol azért mindig meg van említve, hogy LACI=EGER:

BLIKK interjú  (itt a cikk végén lévő névjegyben van benne, hogy az egri klub színeiben versenyez)

HEOL cikk (itt maga Laci említi az Egri Klubot)

Magyar Idők cikk (neve mellé oda van biggyesztve az Eger szó az év sportolójaként)

Cseh Laci legfrissebb sikereiről ITT olvashatsz: