Címke: Műtőssegéd-gipszmester

Műtőssegéd-gipszmester tanfolyam

 Műtősegéd-gipszmester tanfolyam

Műtőssegéd-gipszmester tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Műtőssegéd-gipszmester, Műtőssegéd-gipszmester képzés, Műtőssegéd-gipszmester tanfolyam, Felnőttképzés

műtőssegéd-gipszmester a műtéti beavatkozások előkészítésénél, meneténél, valamint a beavatkozás után végez feladatokat. Segíti a műtéti team munkáját. Feladatai közé tartozik a beteg előkészítése a műtéti beavatkozáshoz: műtéti terület borotválása, a műtét típusának megfelelő fektetése, a beteg visszaszállítása a fekvőbeteg ellátó osztályra.

A műtéti beavatkozások során a műtéti szakasszisztens  utasításának megfelelően előkészíti a műtéti típushoz szükséges eszközöket, technikai berendezéseket, steril anyagokat, a műtői aszeptikus környezet feltételeit betartja. A műtét során kezeli a technikai berendezéseket, eszközöket, beadja a beavatkozáshoz szükséges steril anyagokat, az utasításnak megfelelően beállítja a műtőasztalt. A műtétek végén gondoskodik a műtők szakszerű rendbetételéről. A műtőkben használatos berendezéseket, eszközöket a biztonságtechnikai előírások figyelembevételével karbantartja, tisztítja.

Szakképesítés sorszáma: 09134002
Programkövetelmény érvényessége: 2021.01.08

# /- #műtőssegédgipszmester #műtőssegédgipszmestertanfolyam #műtőssegédgipszmesterképzés ##műtőssegédgipszmestertanfolyamról #műtőssegédgipszmesteroktatás #műtőssegédgipszmestervizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Műtősegéd-gipszmester | Ápolás és szülésznőképzés | Egészségügy |  Tanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések