Címke: Formacikk-gyártó képzés

Formacikk-gyártó tanfolyam

Formacikk-gyártó tanfolyam

Formacikk-gyártó tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Formacikk-gyártó, Formacikk-gyártó képzés, Formacikk-gyártó tanfolyam, Felnőttképzés

A formacikk-gyártó a gumiipari keverőgépeken speciális anyagok alkalmazásával, összeállított receptúra alapján gumikeverékeket készít, majd a gumikeverékekből nyers félkész-termékeket állít elő, továbbá a félkész-termékekből könnyű műszaki cikkeket, formaárukat készít sajtolással, fröccssajtolással, vagy fröccsöntéssel.

formacikk-gyártó elvégzi az alapanyagok vizsgálatát, a folyamatközi minőségellenőrzést, valamint a késztermékek vizsgálatát. A szakképesítéssel rendelkező a formacikk gyártás alapanyagául szolgáló keveréket elkészíti, amelyből ún. félkész termékek előállítása válik lehetővé. Félkész-termékek készítése során szakértelmet igénylő extruder- és kalandergépet működtet, mely a félkész formacikk-gyártáshoz szükséges termékek előkészítését szolgálják. A formacikkek minőségi követelményei szerint képes vázerősítő gumirendszerű félkész-terméket gyártani, azokat a vizsgálati és minőségügyi előírásoknak megfelelően vizsgálni. Konstrukció szerint előállítja a gumi-gumi, textil-gumi, fém-, és műanyag-gumi összetételű félkész-termékeket. A formacikkek előállításához sajtolási, fröccssajtolási, vagy fröccsöntési és vulkanizációs eljárásokat alkalmaz, mint például gumimatracok, gumiabroncsok, műszaki tömlők, szálerősített és a nélküli gumihevederek, hajtószíjak vagy a különféle mártott termékek.

A késztermékeken speciális utókezelési eljárásokat végez. Az előírásoknak megfelelően, vagy megrendelői igények szerint minőségügyi megfelelőséget igazoló vizsgálatokat végez roncsolásmentes és roncsolásos termék vizsgálati módszerekkel.

Szakképesítés sorszáma:05314001
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #formacikkgyártó #formacikkgyártótanfolyam #formacikkgyártóképzés #formacikkgyártótanfolyamról #formacikkgyártóoktatás #formacikkgyártóvizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Formacikk-gyártó | Fizikai tudományok | Kémia | Tanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések